Лавров розродився черговою брехнею про фейкові референдуми в Україні

На ранок 22 вересня російські ЗМІ продовжили поширювати дезінформацію та маніпуляції щодо війни Російської Федерації проти України.

Їх традиційно зібрав і спростував Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони (РНБО) в Telegram.

Приклад №1

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров продовжує маніпулювати заявами про фейкові референдуми в Україні, які не визнає цивілізований світ.

“Донецька, Луганська, Запорізька та Херсонська області (території яких тимчасово окуповані. Gazeta.ua) мають право скористатися правом на самовизначення відповідно до статуту ООН. (Своєю чергою. Gazeta.ua) Москва з повагою поставиться до вибору жителів (вказаних. Gazeta.ua) областей на референдумах”, сказав Лавров.

У РНБО наголосили, подібні висловлювання маніпуляція.

Приклад №2

Висловлюється про “референдум” і зрадник-колаборант Володимир Рогов, якого Росія називає “керівником військово-цивільної адміністрації” на окупованій території Запорізької області.

“Українські війська повинні негайно покинути частину Запорізької області, що залишилася (під їхнім контролем. Gazeta.ua), в іншому разі після референдуму вони вважатимуться окупантами”, сказав Рогов.

У РНБО зазначили, що така заява також є маніпуляцією.

Приклад №3

У російському міноборони заявили, що “українська артилерія продовжила обстріли міста Енергодар та території Запорізької атомної електростанції… наразі радіаційна ситуація на Запорізькій АЕС залишається в нормі”. Це фейк.

Доповнюється…