Медведчука не випустили на свободу – генпрокурор

В обмін на життя та свободу українських захисників Росії віддали Віктора Медведчука. Досудове розслідування щодо нього завершено.

А його свідчення вже задокументовані. Про це 22 вересня у Facebook написав генеральний прокурор Андрій Костін.

За його словами, Медведчука не випустили на свободу, а передали “з української тюрми у велику тюрму, яка називається Росія”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Велике звільнення і велика радість” нові фото й відео повернення українців з полону

“На відміну від держави-терориста, для України життя кожного громадянина найвища цінність. Українських військовополонених піддають знущанням і тортурам. Або вбивають. Теракт в Оленівці це довів усьому світу. Тому кожен обмін не лише повертає свободу, а рятує життя”, наголосив Костін.

Він також запевнив, що Україна пам’ятає про всіх, хто залишається в полоні. І разом із союзниками працює над обміном “всіх на всіх”.

“Успіхи ЗСУ в контрнаступі щодня збільшують “обмінний фонд”. З боку Офіс генерального прокурора докладає максимум зусиль для повернення додому наших героїв. Ми шануємо пам’ять всіх, хто загинув у цій війні, і довіку вдячні тим, хто віддав найдорожче життя за наші життя та свободу. Ми не залишимо безкарним жоден воєнний злочин РФ”, додав Костін.

21 вересня з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників України обміняли на народного депутата, затриманого за держзраду, Віктора Медведчука. Також з російського полону звільнили 10 іноземних військових, що служили в лавах Збройних сил України. Вдалося повернути тих, кого “засудили” до смертної кари в так званій ДНР.

Захисники Азовсталі чотири місяці перебували у російському полоні. Оборона Маріуполя тривала 86 днів. 20 травня командир полку “Азов” підполковник Денис Прокопенко заявив, що найвище військове керівництво України віддало наказ про збереження життя і здоров’я військовослужбовців гарнізону і припинення оборони Маріуполя.