Рекордні досягнення: українські плавці привезли з міжнародних змагань 40 золотих медалей – подробиці (Відео)

Спортсменки

Увесь сезон складався з двох змагань: Чемпіонат світу в Будапешті та Чемпіонат Європи у Римі

Піврічний сезон змагань із двох видів спорту: стрибків у воду та синхронного плавання – завершився. За цей час наші спортсмени здобули десятки нагород, встановили нові рекорди. Так, на змаганнях із синхронного плавання розігрували 46 золотих медалей.

“Сорок золотих медалей поїхали в Україну. Сорок! Двадцять дев’ять країн брали участь. Це, ну дійсно, я переконаний. Якщо це не Книга рекордів Гіннеса, то принаймні Книга рекордів України”, – наголошує президент федерації із синхронного плавання та стрибків у воду Ігор Лисов.

Увесь сезон складався з двох змагань: Чемпіонат світу в Будапешті та Чемпіонат Європи у Римі. Останній закрив сезон 2021-о – 2022-о років. Обидві українські збірні здивували міжнародну арену. Так, синхроністки у Римі вибороли 8 золотих медалей, посіли 1 загальнокомандне місце. Цей результат став найкращими за всю історію виступів на чемпіонатах Європи.

“Всі програми, в яких ми брали участь на Чемпіонаті Європи – вони всі золоті в нас, всі медалі. Так, це перший раз. Минулого року ми брали так само вісім програм у нас було – ми брали чотири золота та чотири срібла. Зараз всі вісім золотих”, – розповідає чемпіонка світу та Європи з артистичного плавання Марта Федіна.

Вона стала найтитулованішою українською синхроністкою на чемпіонатах Європи, а спортсмен Олексій Середа забрав уже третє континентальне золото – вкотре довів свій статус наймолодшого чемпіона Європи.

“Для мене сезон був суперуспішним, бо я здобув срібло в міксі на чемпіонаті світу і аж три медалі на чемпіонаті Європи. І головна медаль – це була в індивідуалі теж перше місце. Для мене вона була самою важливою, тому що індивідуал я вже один раз вигравав на чемпіонаті Європи. І для мене було дуже важливо повторити мій успіх і зробити це”, – пояснює триразовий чемпіон Європи.

Нині плавці обох збірних уже готуються до прийдешнього сезону. Його називають важливим, оскільки він є передолімпійським. Та наші переможці впораються, впевнена головна тренерка збірної з синхронного плавання.

“Ми все подолаємо і обов’язково дійдемо до тих цілей, котрі сьогодні поставили. У нас буде все відмінно”, – запевняє Світлана Саїдова.

Назар Войтенков, Юрій Усік, “5 канал”.

Читайте також: Вперше в історії: українка стала абсолютною чемпіонкою з важкої атлетики

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.