“Набрав на три секунди і сказав, що живий” – перші реакції родичів визволених оборонців “Азовсталі”

українські полонені

Повномасштабна війна росії проти України

Дружина командира полку “Азов” Дениса Прокопенка – Катерина – розповіла, що чоловік подзвонив їй щойно він досяг безпечної зони

Родичі захисників “Азовсталі” дуже щасливі, що їхні близькі вже вільні. Але вони закликали не забувати за тих, хто досі перебуває у полоні. Про це повідомляє “Голос Америки”.

Дружина командира полку “Азов” Дениса Прокопенка – Катерина – розповіла, що чоловік подзвонив їй щойно він досяг безпечної зони. Прокопенко сказав, що набрав на три секунди, але з ним все добре і він головне – він живий.

“Сказав, що ще здзвонимось. Емоції переповняють і по голосу начебто все добре, але на брифінгу я побачила, як він зараз виглядає, в мене просто одні емоції. Звичайно я рада, що він живий, але так, як він зараз виглядає – я боюсь уявити, що з ним там робили”,
– сказала Катерина Прокопенко.

Вона зазначила, що останній раз з чоловіком розмовляла у травні. Дівчина вже готова летіти до коханого першим рейсом.

Мати офіцера “Азову” Іллі Самойленка – Алла – заявила, що у неї дивовижні відчуття, які не можна передати і описати. У телефонній розмові після обміну її син сказав, що вже скоро приїде додому.

“Змішані відчуття, бо наших у полоні ще багато залишилось. І чи будуть у нас такі козирі, щоб міняти надалі… За них треба продовжувати боротися і потрібно забрати всіх”, – зазначила Алла Самойленко.

Дружина захисника Маріуполя Арсенія Федосюка – Юлія – розповіла, що для неї цей день сумніший, оскільки її чоловіка ще не обміняли і він досі перебуває у російському полоні.

“Ми розуміємо що їх там мучать, допитують з насиллям, про це говорять хлопці, які повернулися. У цей день окрім радості хотілося б говорити і про те, що ми маємо надалі боротися за тих, хто залишився у полоні. Ми не знаємо, де вони перебувають, в мене немає зв’язку з чоловіком”, – наголосила дівчина.

Нагадаємо, Україна змогла повернути з російського полону низку захисників Маріуполя.

Як повідомляв 5.ua, Катерину Поліщук, більш відому як “Пташка” з “Азовсталі, визволили з російського полону.

Також, у рамках обміну полоненими до України повернулися командир полку “Азов” Денис “Редис” Прокопенко, Сергій “Волина” Волинський та Святослав “Калина” Паламар.

Нагадаємо, засуджених до страти в так званій “днр” трьох іноземних добровольців визволили – за сприяння Саудівської Аравії.

Як повідомляв 5.ua, Єрмак підтвердив інформацію, що українських військових було обміняно на кума путіна – віктора медведчука.

Також, п’ятеро командирів полку “Азов” перебуватимуть у Туреччині до кінця війни під протекцією Ердогана.

Нагадаємо, серед 215 українських захисників, яких шляхом обміну було визволено з російського полону, були воїни, що пережили влаштований росіянами теракт в Оленівці. 

Також, опубліковано список усіх звільнених з полону оборонців.

Як повідомляв 5.ua, у ході обміну полоненими звільнили і медика Мар’яну Мамонову, яка на 9 місяці вагітності.