“Голосуй де завгодно й скільки завгодно”: до “референдуму” на Луганщині допускають без паспортів

Для “голосування” на псевдореферендумі в Луганській області мати із собою паспорт необов’язково.

Так званих виборців допускають навіть з тимчасовим посвідченням, виданим через втрату документів. Також за пред’явлення паспорта так званої ЛНР або паспорта громадянина України, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram 22 вересня.

“Для голосування на псевдореферендумі не потрібно ані відкріплень, ані документів голосуй де завгодно й скільки завгодно. Скільки цих (тимчасових. Gazeta.ua) посвідчень видадуть на Луганщині цими днями незрозуміло. Лише місцевим жителям чи якимсь бурятам теж”, написав він.

Якщо виборець голосує не за місцем реєстрації відкріпний талон не знадобиться. Охочого безпосередньо на місці внесуть до додаткових списків, каже Гайдай.

“Кількість учасників цієї “каруселі” необмежена. Результат підрахують”, додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС готується вдарити санкціями по Росії через “референдуми”

Гайдай нагадав, що у Сватівському районі Луганщини окупанти насильно виселили жителів населених пунктів Гончарівка й Куземівка. Це для того, щоб без свідків приховати інженерне обладнання.

“Напередодні холодів вивезли людей з рідних домівок у глиб захопленої території. Де зараз вони достеменно невідомо. До початку російського вторгнення в цих населених пунктах проживало загалом трохи більш як 2 тис. осіб”, написав він.

За його інформацією, на нещодавно окупованих територіях України окупаційна “влада” також оголосило часткову мобілізацію.

20 вересня російська окупаційна “влада” на захоплених територіях сходу України заявила про проведення 2327 вересня так званих “референдумів” про приєднання до Росії”.

Світова спільнота встигла відреагувати на такі наміри окупантів та заявила про невизнання результатів “голосування”.

Після можливого псевдореферендуму щодо “приєднання” Донбасу до Росії йтися про мирні переговори з Україною не може, заявив голова комітету Держдуми з міжнародних справ та лідер ЛДПР Леонід Слуцький.