Оборонний радник пояснив, за яких умов путін може зупинити війну проти України (Відео)

Підбитий російський танк на Харківщині

Повномасштабна війна росії проти України

Україна потребує засобів для стримування російського флоту

Ексрадник легендарної Маргарет Тетчер та генсека НАТО Манфреда Вернера, міжнародний експерт з оборонних питань Філіп Карбер розповів, за яких умов, на його думку, путін може зупинити війну проти України. Своє бачення ситуації він пояснив в ефірі спецпроєкту “Таємниці війни” на “5 каналі”.

“Єдиний варіант, на мою думку, коли путін може зупинити цю війну – це коли його війська будуть переможені. Але це вимагає деяких речей, це вимагає від України наявності засобів для стримування російського флоту, – і це важке питання. Вони, як сидячі качки в Перл-Харбор, які очікують на сучасний сценарій Перл-Харбор, коли прилетить БПЛА та закинуть декілька снарядів, що призведе до знищення десятків кораблів. Як тільки це станеться, в росіян не буде причини, щоб залишатися в Криму”, – сказав Карбер.

“Друге: вам потрібно мати Збройні сили з танками та механізованою піхотою. Вибачте, але ви не можете розпочинати контрнаступальні дії тільки піхотинцями, це не працює. Які б ви не були хоробрі, вам потрібна броньована техніка, щоб це зробити. І цю техніку повинні забезпечити ми. І тоді ви проженете російські війська із західного берега Дніпра, а потім зі східного”, – спрогнозував експерт.

Крім того, він наголосив, що найкращий спосіб звільнити Донбас – це “рухатись прямо не тільки до Маріуполя, а до самого російського кордону і відрізати шанси наступу з тилу. Але це вимагає озброєння Збройних сил, і ми повинні надати його вам”.

Читайте повну версію інтерв’ю за посиланням: “ЗСУ сильніші, ніж 10 членів НАТО”: ексрадник Маргарет Тетчер не розуміє, чому Україна досі не в Альянсі

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.