На Донеччині припинив роботу металургійний завод через “мобілізацію” – ГУР

Металургійний завод в окупованому Єнакієвому Донецької області припинив роботу через “мобілізацію” працівників.

Влада ОРДО скасувала дію раніше виданих документів про відстрочку чи звільнення від мобілізації. Планують “мобілізувати” від 200 до 500 працівників Єнакіївського металургійного заводу. Через нестачу персоналу виробництво на заводі “тимчасово призупиняється”, повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони 21 вересня.

А на полігоні поблизу окупованого Торезу росіяни організували тренувальний табір для засуджених з Росії. Зараз триває доправлення “особового складу” на підготовку.

На території так званої ДНР також розпочали набір до складу російських військ серед ув’язнених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велогонщик, рекетир і неонацист: показали колаборантів, яких “нагородили” за окупацію Маріуполя

“Новобранці” мають поповнити склад так званого батальйону “Сомалі”, 100 окремої мотострілецької бригади та 9 окремого мотострілецького полку ЗС РФ. Потенційних “контрактників” відбирають за фізичними критеріями та наявністю досвіду бойових дій. Кримінальна стаття та термін ув’язнення не впливають на відбір. Водночас відзначається невелика кількість охочих підписати контракт”, йдеться в повідомленні розвідників.

Мешканці окупованих районів Донецької області, які перебували у складі військ РФ, після втечі з Харківської області отримали короткострокові відпустки до 17 вересня. Але в зазначений термін понад половина мобілізованих не прибула на місце збору у військову частину в Торезі, сказали в розвідці.

“В окупованому Криму чоловікам заборонили виїзд без дозволу військового комісара. Для оформлення необхідних документів необхідно повідомляти мету виїзду, місце перебування та терміни повернення до місця реєстрації”, повідомили українські розвідники.

Російський диктатор Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію в Російській Федерації. Призову на військову службу підлягатимуть лише ті громадяни, які зараз перебувають у запасі. І насамперед ті, хто проходив службу в лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід, сказав диктатор.

Указ про “посилення мобілізаційних заходів” вже підписаний. Діяти починає від 21 вересня.

Путін стверджує, що мобілізовані росіяни “отримають гарантії як у службовців за контрактом”.