У США відреагували на указ Путіна щодо мобілізації

Так звані референдуми на окупованих територіях України й часткова мобілізація у Російській Федерації є ознаками слабкості та провалу Росії.

Сполучені Штати Америки не визнаватимуть ці “референдуми” законними. Таку заяву зробила посол США в Україні Бріджит Брінк у Twitter 21 вересня.

“Сполучені Штати ніколи не визнають претензій Росії на нібито анексовану українську територію, і ми будемо продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно”, написала вона.

Про провал Росії раніше заявив і державний секретар США Ентоні Блінкен під час виступу на Генасамблеї Організації Об’єднаних Націй, коментуючи намір Кремля провести “референдуми” на загарбаній росіянами частині України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мир на умовах Путіна і “референдуми”: Шольц на Генасамблеї ООН зробив низку заяв

“Ці дії – ознака слабкості, ознака провалу Росії”, зауважив Блінкен.

Він підкреслив, що Росія наважилася на “референдуми” та мобілізацію саме зараз, коли зазнала великих втрат та зіштовхнулася з занепокоєнням усього світу через ситуацію в Україні.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію по всій Росії від сьогодні. Промову до народу диктатора вранці транслювали федеральні канали.

Під мобілізацію потраплять військові в запасі, які мають військові спеціальності та бойовий досвід. Диктатор планує кинути на війну в Україну 300 тис. резервістів.

Також Путін пригрозив Заходу застосуванням ядерної зброї та підтримав проведення “референдумів” на окупованій території України.

Раніше міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що оголошення Путіним у Російській Федерації часткової мобілізації і плани з незаконної анексії частини України є фактичним визнанням того, що його так звана спеціальна воєнна операція в Україні провалюється.