Кадиров взявся лякати Україну новою тактикою війни: “Буде дуже і дуже погано”

На ранок 21 вересня російські ЗМІ продовжили поширювати дезінформацію та маніпуляції щодо війни Російської Федерації проти України.

Їх традиційно зібрав і спростував Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони в Telegram.

Приклад №1

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров про так звані референдуми заявив: “Ми від самого початку спеціальної воєнної операції (війни проти України. Gazeta.ua) і в період, що передував їй, говорили про те, що вирішувати свою долю повинні народи відповідних територій. Вся нинішня ситуація підтверджує, що вони хочуть бути господарями своєї долі”. Це дезінформація.

Приклад №2

“Керівник” тимчасово окупованих територій Запорізької області Володимир Рогов заявив, що “Запорізька область розриває відносини з Україною і більше ніколи не ототожнюватиметься з нею”, а “український період історії Запорізького краю залишився в минулому”. Це дезінформація.

Приклад №3

Голова Чеченської Республіки Рамзан Кадиров заявив про перехід до нової тактики так званої СВО в Україні: “Противник скоро зіткнеться з найважчими для себе наслідками нового плану відплати. Всі наші колишні дії тепер здадуться їм дитячими витівками. Бандерівці, у вас залишився короткий час для відпочинку, далі буде дуже і дуже погано”. Це маніпуляція.

3 вересня Рамзан Кадиров раптово заговорив про можливу відставку. Він заявив, що “засидівся” та хоче “у безстрокову відпустку”. У Кремлі заявили, що поки що не думали над цим питанням.

Кадиров може зараз шукати собі місця для втечі. У регіоні зростають протестні настрої, каже воєнний експерт Олег Жданов.