Росіян закликають вийти на протест проти мобілізації

Ввечері 21 вересня у Росії заплановані акції протесту проти часткової мобілізації, яку оголосив президент Володимир Путін.

Вийти на протест росіян закликав, зокрема, рух “Весна”. Про це йдеться у дописі руху в Twitter.

Акції протесту хочуть провести у всіх містах країни о 19:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після оголошення мобілізації росіяни розкупили квитки до трьох країн

“Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію в Росії. Це означає, що тисячі російських чоловіків наших батьків, братів і чоловіків будуть кинуті в м’ясорубку війни. За що вони помиратимуть? За що матері і діти проливатимуть сльози? За палац Путіна?”, йдеться у повідомленні.

Учасники руху “Весна” також наголошують, що “депутати та чиновники, які кричали про необхідність мобілізації, залишаться у своїх теплих кріслах живими та здоровими”.

Путін оголосив про часткову мобілізацію в Російській Федерації. Призову на військову службу підлягатимуть лише ті громадяни, які зараз перебувають у запасі. І насамперед ті, хто проходив службу в лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід, сказав диктатор. Указ про “посилення мобілізаційних заходів” вже підписаний. Діяти починає від 21 вересня.

Обвал на російському фондовому ринку прискорився. Сталося це після оголошення президентом країни-агресорки Росії Володимиром Путіним часткової мобілізації.