Шойгу озвучив втрати РФ і заперечив війну з Україною: головне з його виступу

Країна-агресорка Російська Федерація нібито не веде війну проти України. Вона триває з так званим “колективним Заходом”.

А ще втрати РФ, за даними міноборони країни-загарбниці, на сьогодні становлять майже 6 тис. військових. Про це заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу у виступі, який транслювали 21 вересня федеральні канали.

“Ми воюємо не з Україною, а з колективним Заходом. Бо та зброя, яка була в України, вона фактично закінчилася це колишня радянська зброя. Багато хто, особливо младоєвропейці, передали все озброєння Україні. Але ми всі вибиваємо, вибиваємо, вибиваємо”, заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати РФ в Україні: побільшало “200-х”

Водночас Шойгу нафантазував, що Україна у війні втратила понад 100 тис. людей убитими і пораненими.

“Наші втрати на сьогодні 5 937 осіб. І тут не можу не відзначити наших хлопців, які мужньо виконують свій обов’язок. Не можу сказати про наших медиків із загальної кількості поранених близько 90% повернулися до ладу. Це хлопці, які пройшли через наші госпіталі та продовжують службу”, заявив він.

Також міністр оборони РФ анонсував “мобілізацію” 300 тис. резервістів.

“У Росії великий мобілізаційний ресурс. Під час часткової мобілізації призвуть 300 тисяч резервістів загалом”, сказав він.

Президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію в Російській Федерації. Призову на військову службу підлягатимуть лише ті громадяни, які зараз перебувають у запасі. І насамперед ті, хто проходив службу в лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід, сказав диктатор.

Указ про “посилення мобілізаційних заходів” вже підписаний. Діяти починає від 21 вересня.

Путін стверджує, що мобілізовані росіяни “отримають гарантії як у службовців за контрактом”.