“Будемо вигравати – у ЗСУ буде заряд емоцій і сили” – експерт про матчі збірної в Лізі націй

Попри травми великої кількості футболістів, у національної збірної України є хороші шанси на перемогу в своїй групі Ліги націй 2022/2023.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив головний тренер львівських “Карпат” Андрій Тлумак.

“Звичайно, буде важко, враховуючи кількість травмованих. Проте наш тренерський штаб вибере найсильніший склад. Я не люблю робити анонси. Єдине я буду вболівати за нашу збірну. Тому що цей результат, ця перемога буде дуже сильно впливати на наші Збройні сили. Респект Олександру Усику за перемогу над Джошуа. І ви бачите, що відбувається на фронті. Аналогічна ситуація зі збірною. Якщо ми будемо вигравати у наших хлопців буде заряд емоцій, заряд сили, можна сказати так. І воно буде відображатися на фронті”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шотландія Україна: текстова онлайн-трансляція матчу Ліги націй

За словами фахівця, сьогодні весь спорт, вся наша країна працює на ЗСУ.

“Найголовніша перемога це є перемога над окупантом. Нам треба їх вигнати. І якщо ми переможемо виграє не тільки наш спорт, а й уся наша Україна буде знову квітнути”, додав Тлумак.

Тренерському штабу збірної України потрібно попрацювати з футболістами “Динамо”, які потрапили до психологічної ями.

“Шанси є завжди. І ми надіємося на це, ми віримо, ми вболіваємо. Єдиний момент є травми. Також на мою думку, не в дуже хорошій формі гравці “Динамо”. А це половина нашої збірної. Якщо Петраков приведе їх до тих кондицій, до тих емоцій, які мають бути, то є величезні шанси. Проте це величезна робота тренерського штабу збірної”, підсумував Тлумак.

Андрій Тлумак виступав як гравець за “Карпати”, запорізький “Металург”, “Металіст” і “Зорю”. 2020 року очолив “Карпати”.

У вересні національна збірна України проведе три поєдинки розіграшу Ліги націй УЄФА 2022/2023.

21-го числа команда Олександра Петракова зіграє на виїзді перенесений матч першого туру із Шотландією, 24-го проведе гостьову зустріч із Вірменією, а 27-го завершить турнір домашнім поєдинком із шотландцями.