Знищено понад 200 окупантів і 50 одиниць техніки: ЗСУ добре попрацювали на півдні

Ракетно-артилерійські підрозділи відпрацювали на півдні України понад 210 вогневих завдань по пункту управління в Бериславському районі, осередках сил та техніки в районі Гаврилівки і Чорнобаївки, по Дар’ївському мосту та понтонній переправі біля Нової Каховки.

В Новій Каховці вогневим контролем зупинено ремонтні роботи на мосту і уражено колонну військової техніки, що готувалася до переправлення через Дніпро, повідомляє Оперативне командування “Південь”.

Знищено і підраховано після дорозвідки: 213 окупантів і 45 одиниць техніки. Серед них: сім танків та 24 одиниці авто-бронетехніки, чотири гаубиці, в тому числі самохідних “‘Мста-С” і звичайних “Мста-Б”, ще дві самохідні гаубиці “Акація” і чотири самохідних артустановки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронтах: свіжа карта боїв від аналітиків ISW

Підтверджено ураження складу з боєприпасами в Благодатному, пункту управління сьомої десантно-штурмової дивізії в Чорнобаївці.

В небі над Чарівним, що на Херсонщині, знищено ворожий штурмовик Су-25, а в районі Мурахівки, на Миколаївщині – присічено спробу повітряної розвідки окупантів – два “Орлани-10” збито.

“В Чорному морі маневрує корабельне угруповання ворожого флоту з 12 катерів/кораблів, серед яких 3 надводних ракетоносії, а значить і 24 ракети “Калібр”, і два великих десантних кораблі разом з десантних катером”, йдеться в повідомленні.

Вдень 20 вересня у Херсонській області Збройні сили України знищили черговий російський штурмовик Су-25.

Також знищили ворожий дрон-камікадзе “Shahed-136” іранського виробництва.