Росіяни намагалися зруйнувати дамбу Печенізького водосховища: чим усе завершилося

Російські окупанти продовжують зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області, організації оборони й утриманні захоплених територій, а також зриві активних дій Сил оборони на окремих напрямках.

За поточну добу російські окупанти завдали сім ракетних і 20 авіаційних ударів, здійснили понад 15 обстрілів з РСЗВ по військових і цивільних об’єктах на території України, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони й звичаї ведення війни. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Просуваємося вперед” Кім розповів про успіхи ЗСУ на півдні

Ворог продовжує обстрілювати позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, перегруповує війська, постійно веде повітряну розвідку.

“Внаслідок терористичних дій російських військ за поточну добу постраждала інфраструктура більш як 20 населених пунктів. Серед них Слов’янськ, Сіверськ, Соледар, Бахмут, Вугледар, Степне, Нікополь та Очаків. В населеному пункті Печеніги окупанти намагалися зруйнувати дамбу Печенізького водосховища, успіху не мали”, ідеться в повідомленні.

“На Південнобузькому напрямку обстрілів з боку противника зазнали понад 25 населених пунктів: Високопілля, Миролюбівка, Новогригорівка, Білогірка, Благодатівка, Широке, Зоря, Шевченкове, Тернові Поди, Правдине, Мирне й Олександрівка”, повідомили в Генштабі.

Збройні сили України продовжують контрнаступ на сході й півдні, тоді як як росіяни тримають оборону на Донбасі й готуються перекинути свої сили на новий напрямок у районі адміністративного кордону із Запорізькою областю.

Водночас українські військові намагаються просунутися до кордонів Харківської та Луганської областей, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни ISW станом на 20 вересня.