“Вибили росіян з-під Києва, б’ємо на Харківщині, виб’ємо і з Півдня України” – боєць Олексій Петров

На південному фронті військові готуються до бойових дій в умовах холодів. Олексій Петров, ветеран АТО, який зараз захищає Україну в лавах одного зі стрілецьких підрозділів, розповідає: “Уже осінь. І на передовій, там, де наша стрілецька рота, потрібні буржуйки. Ми замовили у Фонду Порошенка і ГО “Справа Громад” 50 якісних буржуйок. Замовили їх буквально тиждень тому. І сьогодні їх привезли”.

Петро Порошенко, який заїхав до хлопців, радіє зустрічі з друзями і побратимами. І пояснює: “Бачитися з військовими й розуміти їхні потреби це важливо, бо так ти точно знаєш, що їм знадобиться в боротьбі. Це робить наші зусилля з купівлі й постачання техніки максимально ефективними для забезпечення контрнаступу українського війська”, вважає Порошенко.

“Тут українці роблять усе можливе, щоб викинути росіян з української землі. Тут я на власні очі побачив їхню міць, мужність і силу. Проте ракетні й артилерійські обстріли ворога тривають щодня. Ми зазнаємо втрат, але росіяни втрачають щоразу більше. На обличчях наших хлопців немає радості, але є мотивація. Мотивація знищувати, перемагати й відкидати росіян з нашої землі”, ділиться враженнями Порошенко.

“Був на передовій у стрілецькій бригаді, де служить велика кількість наших побратимів з “Братів по Зброї”, депутатів. Погода стає дедалі холоднішою, і хлопці замовили у Фонд Порошенка й ГО “Справа Громад” 50 якісних буржуйок. Привезли, передали з рук у руки. Та прийняли нове замовлення: старлінки, радіозв’язок, ретранслятори, вантажівки й багато іншого. Займемося”, зазначає п’ятий президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Крута техніка”: Порошенко привіз військовим безпілотники

“Кожен з нас знає, який зараз відповідальний час, яка в нас мета. І ніхто не має жодного сумніву в нашій перемозі”, наголошує Порошенко. Олексій Петров додає: “Вибили русню з-під Києва, погнали на Харківщині виженемо і з півдня України”.

Під час поїздки на південний напрямок Порошенко також передав в одну з бригад комплекс БПЛА “Очі Арти”, який призначений для коригування вогню артилерії та повітряної розвідки. Завдяки укладеній угоді з виробниками БПЛА Poseidon в українське військо планують передати 10 таких комплексів на суму близько $4 млн.

За півроку після початку широкомасштабного вторгнення російської армії структури Порошенка з волонтерами передали ЗСУ допомогу на суму майже $46 млн. За ці кошти були придбані тисячі бронежилетів і кевларових шоломів, зброя, сотні автомобілів на потреби фронту, серед них бронемашини, вантажівки й пікапи, тепловізори, сотні дронів, електрогенератори, цифрові радіостанції, старлінки, військовий одяг, турнікети, натівські аптечки, системи очистки води, засоби для будівництва.