Обмінювати відмовляються: стало відомо про ще одну вагітну українку у полоні РФ

Росія відмовляється обмінювати військовополонених жінок, які вийшли з Маріуполя Донецької області.

Ідеться навіть про вагітних. Про це повідомила голова патронатної служби “Азову” Олена Толкачова в інтерв’ю “Українській правді”.

За її словами, у полоні росіян перебувають приблизно 50 жінок. Згідно з домовленостями, після обміну важкопораненими мають бути обміняні жінки, каже Толкачова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати “Пташки” з “Азовсталі” розповіла про останню розмову з донькою

У російському полоні перебувають дві вагітні жінки, одна з них служить у полку “Азов”. Інша чи то прикордонниця, чи то з морської піхоти

“Та, що не з “Азову”, вже от-от (на початку жовтня. Gazeta.ua) має народжувати. Та, що з “Азову”, на четвертому місяці вагітності”, сказала Толкачова.

Полонена українка, яка на початку жовтня чекає на первістка, 31-річна Мар’яна Мамонова. Вона військовий медик. До рук загарбників потрапила, коли рятувала українських бійців та цивільних в оточеному ворогом Маріуполі, на заводі ім. Ілліча.

Про свою вагітність дізналася під обстрілами. Сказала про це чоловіку та рідним, а за кілька днів потрапила до полону.

Родина зверталася по допомогу до всіх інстанцій, але безрезультатно. Від військових, які повернулися з полону, рідні дізнались, що Мар’яну тримають в колонії в Оленівці в так званій ДНР. Як донька почувається, батьки не знають.