Стало відомо ім’я українця, вбитого під Ізюмом: його знайшли з синьо-жовтим браслетом на руці

Стало відомо ім’я українця, який загинув під Ізюмом, фотографія руки якого з синьо-жовтим браслетом на зап’ясті облетіла весь світ. Чоловіка звуть Сергій Сова, він – військовий Збройних сил України, родом з Нікополя, на момент загибелі йому було 36 років. У нього залишилися дружина та двоє дітей.

Сергія впізнала дружина саме по браслету, який йому подарували діти ще у 2014 році, коли батько вперше відправився на війну, а також за татуюваннями, що збереглися на тілі, повідомляють “Факти”.

Сергій служив у 93-й механізованій бригаді “Холодний Яр”. У 2014 році він вже побував на війні – відправився захищати Україну на Донбасі. Саме тоді, розповіла дружина загиблого, діти подарували йому браслет, з яким Сова з того часу не розлучався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вішали чи душили: під Ізюмом знаходять загиблих з мотузками на ши

У 2015 році Сова демобілізувався, а потім, через рік, підписав контракт. Перед самою війною він повинен був відправитися вчитися на військового медика, але 24 лютого на всіх планах був поставлений хрест. Разом з товаришами по службі Сергій захищав Харківську область.

Останній бій Сова прийняв орієнтовно у 20-х числах квітня 2022 року. Останній раз з дружиною він говорив 19 квітня.

“Він мені сказав, що за 3-4 дні до цього їх накривала Авіація рашистів, артилерія і танки йшли на них. Опір з нашого боку був менше, тому що нам не вистачало зброї, щоб гідно відповідати” – розповіла Оксана.

Сова говорив про те, що мобілізовані гинуть першими, що не вистачає зброї та боєприпасів, що з його роти загинуло шість осіб, і що у них наказ – триматися. Після цієї розмови зв’язок з ним перервався взагалі. Пізніше стало відомо, що Сова загинув на одній з позицій, яку оточили окупанти.

Довгий час про нього не було нічого відомо. Тільки днями дружина змогла впізнати Сергія – по руці з браслетом, тієї самої, яка зараз відома на весь світ завдяки фотографіям. Тіла загиблих українських солдатів після бою знайшли місцеві жителі та поховали – з хрестами, в окремих могилах, як годиться.

Раніше в соціальних мережах почав поширюватися новий флешмоб. Під хештегом #IzyumMassacre (Ізюмська різанина) користувачі публікували фото руки з синьо-жовтим браслетом. Тіло людини з цим браслетом було виявлено в одній з могил під Ізюмом.

Загалом на місці масового поховання у звільненому Ізюмі було виявлено понад 450 тіл людей, убитих російськими окупантами. 450 тіл цивільних людей – зі слідами насильницької смерті та тортур. Серед них є діти та військовослужбовці.