Не ароматом єдиним: чим корисна кориця у каві для фігури та здоров’я

Кориця одна з найпопулярніших прянощів, яку додають до кави. Щіпка такої добавки допоможе підсолодити гіркоту напою та додасть йому м’якішого смаку.

Окрім аромату, який підіймає настрій, кориця дуже корисна для організму. Допоможе зміцнити здоров’я, покращити роботу мозку та посприяти схудненню, передає Gazeta.ua.

Звідки походить кориця

Пряність отримують з рослини під назвою “кориця справжня”. ЇЇ культивують у багатьох тропічних країнах, як Шрі-Ланка, Індія, Індонезія, Малайзія. Однак батьківщиною цієї рослини вважається саме острів Шрі-Ланка і південно-західна частина півострова Індостан.

Кориця не лише ароматна добавка

Кориця багата на цінні вітаміни й мікроелементи, клітковину та антиоксиданти. Також містить кумарин, який знижує підвищене згортання крові.

Кориця сприяє зниженню рівня цукру в крові, покращує метаболізм, чинить протизапальну та антисептичну дію, допомагає зняти стрес, нервову напругу, головний біль. Також усунути неприємний запах з рота.

Ця спеція корисна для профілактики шлунково-кишкових захворювань та пом’якшення симптомів при розладі шлунково-кишкового тракту, лікування та профілактики гострих респіраторних захворювань, при болях у суглобах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальні рецепти кави, які зроблять будь-який ранок чарівним

Кориця і схуднення

Кориця допоможе і в боротьби із зайвою вагою. Вживання кориці допомагає позбутися жирових відкладень у животі, які важко усунути фізичними вправами.

Регулярне вживання чистої кави з корицею очищує та відновлює кровотворні процеси, покращує травлення, стимулює спалювання жиру, і таким сами сприяє схудненню.

Скільки кориці додавати у каву

Якщо використовуєте корицю у вигляді шматочків від двох до чотирьох. Але достатньо й одного, якщо він великий. Мелену на кожні 100 мл напою достатньо чверті чайної ложки без гірки. Можна класти менше на кінчику ложки. Можна просто припорошити поверхню напою.

Якщо використовуєте корицю у вигляді палички можна додавати цілу, поки вариться напій вона не встигне віддати надто багато смаку. Цілу можна покласти в келих, наприклад, з капучино.

Важливо! Цей матеріал має загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Якщо вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, зверніться до лікаря.

Учені дійшли висновку, що кава сприятливо позначається в лікуванні деяких захворювань. Зокрема, кава здатна знизити ризик розвитку захворювань мозку.

Треба відмовитися від певних звичок на голодний шлунок. Одразу після пробудження не варто пити чай чи каву, розповіла індійська дієтологиня Пуджа Махіджа.