Україна отримає від Словенії бойові танки М-55S

Українські Збройні сили отримають від Словенії 28 основних танків M-55S. в ОБМІН Німеччина в рамках програми кругових поставок передасть словенській армії 40 армійських вантажних автомобілів.

Всього Словенія отримає 35 важких навантажувальних машин і п’ять автоцистерн для води, повідомляє 24UR.

Передача техніки відбудеться в рамках угоди, яку підписали канцлер ФРН Олаф Шольц та прем’єр-міністр Словенії Роберт Голоб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корпус розтанув за кілька днів іноземний журналіст розповів, як російські наркомани й алкоголіки воювали в Україні

У Словенії, коментуючи обмін, заявили, що угода була укладена в дусі солідарності з народом України, який бореться з російською агресією. Взаємний обмін також зміцнить оборонне співробітництво між двома країнами.

Основний бойовий танк М-55 – це югославський варіант основного бойового танка першого покоління Т-55, який був на озброєнні СРСР і випускався з 1958 по 1979 роки. Після розпаду Югославії у балканських країн, що отримали незалежність, залишилися на озброєнні такі танки. M-55S – це глибока модернізація вихідної версії, яка підтягнула характеристики танка на рівень машин другого покоління.

19 вересня Німеччина вже передала Україні нову військову допомогу. ЗСУ отримали дві реактивні системи залпового вогню Mars II – точну копію американської M270 MLRS та 50 бронетранспортерів Dingo.

Працює і “російський ленд-ліз”: так, за даними розвідки, тікаючи з Харківської області, російські окупанти залишили понад 200 одиниць військової техніки. Переважна більшість з кинутого боєздатна та поповнить парк ЗСУ.