“Біоматеріал починає закінчуватися”: як рф відправляє на утилізацію на війну зеків із 10 судимостями – Золкін (Відео)

В'язниця

“Час: Online”

У багатьох ув’язнених, яких відправляють в Україу – безнадійні терміни ув’язнення, наприклад, до 2036 року чи до 2040-го

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та журналіст Володимир Золкін обговорили те, що росія поповнює лави свого війська зеками і як можна гоорити про якість ведення ними бойових дій.

Читайте також: “Спершу це були просто “потєряшкі”, а тепер пішли цікавіші персонажі” – Золкін про “еволюцію” полонених рашистів

“Про якість тут не можна говорити. Вони від початку намагалися взяти кількістю. Їм не вдалося. Вони дуже велику кількість втратили своїх ваньок оцих. Вони за пів року втратили 50 тисяч, а можливо, і більше. Це шалені просто втрати. І в них цей біоматеріал починає скінчуватися. І вони починають набирати бомжів”, – каже Золкін.

“Але іноді навіть бомжі на росії думають, що я краще буду просити на пляшку, ніж піду і помру. Тобто і до цих навіть починає доходити. У всіх погано з фінансовим становищем. І у військових погано з фінансовим становищем, але є люди, у яких вже немає жодного шансу прогодувати свою родину, окрім як піти і укласти цей контракт. Або й договір, вони навіть військовими штатними не є. Це ті самі “вагнерівці”, як їх називають узагальнюючи. От вони це все підписують і йдуть, але їх дуже мало. Щодо зеків, то там є люди, у яких безнадійні терміни ув’язнення, наприклад, до 2036 року чи до 2040-го. І от таким обіцяють звільнення після пів року війни. Вони таких, звісно, можуть відправляти і відправляють”, – пояснює журналіст.

Золкін вважає, що таким чином зеків просто відправляють на утилізацію на війну.

“Абсолютно, інакше вони не знатимуть, що робити з цими людьми, яких вони звільняють. Там же по 9-10 судимостей. Там же стандартні рецидивісти, у яких дуже багато судимостей. Тому і терміни ув’язнення у них такі. І у них нема шансів на умовно-дострокове звільнення або амністію, а тут від повоював і його треба випустити, ще й гроші виплатити. Що вони будуть з такими робити? Нічого. Вони йдуть на утилізацію, це ми теж намагаємося пояснити. Але потрібно поговорити безпосередньо з цими людьми, щоб довести це”, – зауважує журналіст.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 207 днів повномасштабної війни – понад 54 тисячі знищених окупантів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.