Зеленський показав фото звільненого Куп’янська: який вигляд має місто

Президент Володимир Зеленський опублікував фото зі звільненого Куп’янська Харківської області.

Він зазначив, що разом з українським прапором до міста повернулась і впевненість, що знову буде нормальне життя. Зеленський опублікував фотографії в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ очистили від загарбників Білогорівку на Луганщині Гайдай

“Наш Куп’янськ. Важко дивитися на те, що наробили тут окупанти. Розруха, занепад, біль у всьому. Але разом з українським прапором сюди повернулась і впевненість, що зруйноване буде відбудовано, нормальне життя знову буде. Бо це те, що відрізняє нас від окупантів. З Україною повертається порядок і цивілізація”, наголосив він.

Російські загарбники окупували Куп’янськ 27 лютого. Мер Геннадій Мацегора перейшов на бік Росії та надав представникам російської армії допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Згодом Мацегору було затримано, йому було інкриміновано державну зраду. 15 квітня стало відомо, що Мацегора втік до Росії.

Українські військові повністю звільнили Куп’янськ на Харківщині й продовжують контрнаступ на лівому березі річки Оскол, де окопалися окупанти. Про це повідомив командир підрозділу Сергій Величко “Чилі” у п’ятницю, 16 вересня.