В Україні зафіксовано вже другий випадок мавпячої віспи

Мавпяча віспа

У Всесвітній організації охорони здоров’я повідомили, що у групі ризику – вагітні та діти

В Україні зафіксовано вже другий випадок мавпячої віспи. У Міністерстві охорони здоров’я повідомляють, що пацієнта госпіталізували з підвищеною температурою, висипом на обличчі, руках та у роті, передає “5 канал”.

Перший випадок цього захворювання зареєстрували в Україні 15 вересня. Між собою вказані пацієнти, за попередніми даними, не пов’язані.

Симптоми цієї недуги – лихоманка, головний біль, набряки, біль у спині та м’язах. Після зниження температури може з’явитися висип, який зазвичай починається на обличчі, а потім поширюється на інші частини тіла, найчастіше на долоні та стопи.

У Всесвітній організації охорони здоров’я повідомили, що у групі ризику – вагітні та діти. Саме у них хвороба найчастіше проходить із тяжким перебігом. Людей, які мають схожі до віспи мавп симптоми, одразу звертатись по медичну допомогу та самоізолюватись. Утім до вакцинації від цієї хвороби у ВООЗ поки не закликають, тож і в Україні її не запроваджуватимуть. Про це повідомив під час брифінгу заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін. Він заявив, що епідемії мавпячої віспи в Україні не буде. Бо до такого розвитку подій уже підготувалися.

Читайте також: Мавпяча віспа в Україні: у МОЗ розповіли про перший зареєстрований випадок захворювання – подробиці

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.