У Генштабі назвали масштаби сьогоднішніх обстрілів

Російські окупанти за добу противник завдав чотири ракетні та дев’ять авіаційних ударів, здійснив понад 11 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах.

Це порушення норм Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, повідомляє Генштаб у зведенні.

“Постраждала інфраструктура понад 24 населених пунктів. Зокрема, це Сіверськ, Краматорськ, Серебрянка, Білогорівка, Спірне, Красногорівка, Авдіївка, Новомихайлівка, Степове, Запоріжжя, Миколаїв, Олександрівка, Ольгівське, Сухий Ставок, Миролюбівка та Петрівка”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Постійно мішки, мішки, мішки” окупант розповів про колосальні втрати РФ на Харківщині

На інших напрямках противник завдає вогневого впливу з танків, мінометів та артилерії, а саме:

на Сіверському напрямку у районі населеного пункту Миколаївка Чернігівської області;

на Слобожанському напрямку у районі 11 населених пунктів;

на Краматорському напрямку дев’ять;

на Бахмутському напрямку 17;

на Авдіївському напрямку дев’ять;

на Новопавлівському та Запорізькому напрямках 22.

На Південнобузькому напрямку були обстріли по всій лінії зіткнення. Там вогневого ураження зазнали понад 30 населених пунктів.

Російські окупанти скаржаться на розгромлені позиції після “ювелірних” влучань Збройних сил України й просять командування забрати їх з пастки.

Про це свідчить перехоплена телефонна розмова загарбника, яку оприлюднило Головне управління української розвідки 17 вересня.

За словами окупанта, після ударів по їхніх позиціях було щонайменше 15 прильотів. А приблизно 10 військових РФ опинилися в пастці. На якому саме напрямку перебуває військовий, невідомо.