Командування військ РФ зібрало підрозділи, які діють на Запорізькому напрямку

Російський агресор продовжує вживати радикальних заходів, аби утримати ситуацію під своїм контролем.

Зокрема, командування 58-ї загальновійськової армії російських окупаційних військ зібрало командирів підрозділів та частин, що діють на Запорізькому напрямку. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 19 вересня.

“За наявною інформацією, на зазначеному заході наголошувалася увага на утриманні зайнятих позицій та недопущенні прориву Сил оборони вглиб окупованої території”, йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “РФ не зможе одужати від стратегічних помилок” що пише світова преса

На полігоні поблизу міста Торез Донецької області окупанти розгорнули тренувальний табір. Там проводять підготовку особового складу, який прибув з місць позбавлення волі на доукомплектування підрозділів 1-го армійського корпусу, що зазнали втрат під час бойових дій.

Також Генштаб повідомив, що на тимчасово захопленій території Луганської області колаборанти та лояльні до окупантів місцеві жителі Білокуракінського та Троїцького районів, які активно співпрацювали з окупаційною владою, виїжджають на територію Російської Федерації.

“Вони намагаються вивезти документи, що підтверджують їхню протиправну діяльність у складі самопроголошених органів влади”, зазначили в повідомленні.

Український контрнаступ на Херсонщині прогресує: росіяни намагаються сповільнити його і відступити на більш захищені позиції, а не зупинити чи відкинути. Російська армія у західній частині Херсонської області під час контрольованого відходу уникає хаотичного відступу, характерного для падіння оборони під Харковом.

Росіяни безуспішно намагаються наступати на українські позиції і на Донбасі. Російські загарбники також зазнають втрат на півдні України. Про це свідчать нові карти бойових дій, оприлюднені американським Інститутом вивчення війни (ISW).

Російські війська спрямовують обмежені резерви, наявні в Україні, на безглузді спроби контрнаступу. Замість того, щоб укріпити вразливі російські оборонні лінії, спішно створені вздовж річки Оскіл у східній частині Харківської області.