Вибухова хвиля винесла вікна: наслідки ракетного обстрілу Миколаєва – сюжет (Відео)

Обстріл Миколаєва

Повномасштабна війна росії проти України

Вороги гатили по місту з з двох видів зброї

Миколаїв минулої ночі зазнав потужного ракетного ворожого обстрілу. Під приціл рашистів потрапили приватні будинки, багатоповерхівки та спортивна школа. Від вибухової хвилі повилітали вікна у десятках помешкань та пошкоджені дахи.

Тетяна з жахом згадує пережиту ніч. Коли почалася атака, вона була у будинку разом із сім’єю та літньою мамою. Від вибухової хвилі вибило вікна та з’явилася тріщина у стіні. Їхній будинок потерпає від обстрілів не вперше – бідкається Тетяна.

“Воно з кожним разом більше і більше. Це ж вже в третій раз нас бомблять і тріщина уже все.. Подоконник потріскався. Воно його все розриває”, – каже власниця пошкодженого будинку Тетяна.

А от сусідка Тамара ночувала у погребі. Співвласники його власноруч облаштували під укриття і користуються під час ворожих атак.

“У нас там у каждого своя клеточка, ми туда сбились, кожен у своїй стояли и молились, таке бахкало. Все раздолбало, там у мене альтанка, світлий шифер, він весь вилетів, вікно вилетіло, форточку на улицу вирвало”, – розповіла власниця пошкодженого будинку Тамара Яківна.

Одна з ворожих ракет упала поблизу будівлі дитячо-юнацької школи. Охоронець Сергій тоді був на чергуванні. Від ранку тут наводять лад – прибирають скло та лагодять вікна.

“Тут був обстріл, дуже потужні вибухи поруч, повилітали наше скло. Скло дуже товсте – 5 міліметрів й воно лопнуло й розсипалося”, – зауважив охоронець Сергій.

Директор дитячо-юнацької спортивної школи Євген ствердив: “Це не спецоперація, це геноцид українського народу. Це місце, де можна було отримати психологічну, фізичну та реабілітаційну допомогу. Ця школа для дітей з інвалідністю, і вона другий раз постраждала”.

За даними Миколаївської обласної військовій адміністрації, вороги гатили по місту з з двох видів зброї. Зафіксували 9 прильотів.

“Сьогодні Миколаїв був обстріляний комбіновано – це було 6 ракет переобладнаного комплексу з пусковою установкою С-300, окрім того ще три касетні боєприпаси впали на околицях міста Миколаєва. Що стосується області, то тут тип зброї встановлюється”, – підсумував пресофіцер Миколаївської обласної військової адміністрації Дмитро Плетенчук.

Поліція фіксує наслідки усіх обстрілів в області. Упродовж минулої доби оператори отримали від жителів Миколаївщини понад пів тисячі повідомлень про пошкодження майна чи знайдення вибухонебезпечних предметів.

Наталія Приходько, Миколаїв “5 канал”

Читайте також: Через швидкий контрнаступ українців рф втратила майже всю Харківську область – ISW

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.