Путін у війні більше покладається на найманців, ніж на міноборони РФ – ISW

Російський диктатор Володимир Путін у війні в Україні покладається на нерегулярні, погано навчені “добровольчі” підрозділи, а не на спроби відновити пошкоджені чи знищені звичайні підрозділи російських сухопутних військ.

Щоб не поповнювати резерви збройних сил Росії, Кремль намагається залучити до війни найманців, йдеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни ISW.

“Путін все менше покладається на звичайні частини та формування, застосовуючи нерегулярні добровольчі та проміжні сили. Усе літо і особливо після поразки під Харковом російський диктатор обходив російське вище військове командування та керівництво міноборони”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові розказали про ситуацію на півдні України

Погіршені стосунки Путіна з військовим командуванням і міністерством оборони РФ можуть частково пояснити те, що Кремль зосередився на вербуванні погано підготовлених добровольців у спеціальні нерегулярні підрозділи, вважають аналітики.

Український контрнаступ на Херсонщині прогресує: росіяни намагаються сповільнити його і відступити на більш захищені позиції, а не зупинити чи відкинути. Російська армія у західній частині Херсонської області під час контрольованого відходу уникає хаотичного відступу, характерного для падіння оборони під Харковом.

Минулого тижня російське командування наказало всім підрозділам на Донбасі припинити відступ, вимагаючи утримувати позиції незалежно від розвитку ситуації. Такий наказ свідчить, що Росія не виключає швидкого контрнаступу ЗСУ в Донецькій області, а також не довіряє бойовим можливостям своїх підрозділів на цьому напрямку.