РФ ракетами атакувала Миколаїв з областю: Кім розказав перші подробиці

Сьогодні після опівночі Миколаїв зазнав ворожих обстрілів. Одна з ракет росіян поцілила у двір приватного будинку.

Ущент зруйнована господарська будівля, у кількох житлових будинках вибиті вікна, двері, понівечена покрівля, повідомив 19 вересня голова обласної військової адміністрації Віталій Кім у ранковому зведенні.

“Також на одній з ділянок пошкоджено близько 300 метрів контактного дроту трамвайної мережі. Ремонтна бригада Миколаївелектротрансу вже працює на місці. Детальна інформація щодо нічних обстрілів уточнюється”, ідеться в повідомленні.

19 вересня о 04:10 зафіксували ворожий обстріл в центрі міста Нова Одеса Новоодеської громади. Пошкоджено приватні будинки, торгові кіоски, аптеку, магазин. Також внаслідок обстрілу зайнялася пожежа гаражу на території приватного домоволодіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали області України, де діти найбільше потерпають від звірств росіян

18 вересня по Березнегуватській громаді, яка безпосередньо прилягає до лінії фронту, ввечері ворог вдарив трьома реактивними снарядами зі “Смерчів”. Пошкоджено лікарню та сонячну електростанцію. Масштаби руйнувань та втрати уточнюються. Також вчора об 11:19 ворожих обстрілів зазнали село Мурахівка, о 13:56 околиці села Любомирівка, а о 15:23 станція Березнегувате.

18 вересня о 12:00 зафіксували обстріли в селі Широке, а о 14:00 були обстріли околиць села Новоолександрівка Інгульської громади. Також сьогодні, 19 вересня, близько 04:30 ворог обстріляв центр села Широке. Влучання були по відкритих територіях та дорожному покриттю. Постраждалих немає.

У ніч проти 19 вересня росіяни випустили ракети по промисловій зоні Південноукраїнської АЕС у Миколаївській області. Ракета впала за 300 м від ядерних реакторів. Близько 00:20 там стався потужний вибух, розбито понад 100 вікон. Відключився один з гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, яка входить до складу Південноукраїнського енергокомплексу. Відключилися також три високовольтні лінії електропередачі.