У Великій Британії ховають королеву – на похорон приїдуть близько 500 іноземних гостей

Сьогодні, 19 вересня, у Великій Британії поховають королеву Єлизавету II. Публічне прощання з монархинею вже завершилось.

Очікується, що на церемонії державного похорону будуть близько 500 закордонних гостей, включаючи світових лідерів, повідомляє НВ.

У Вестмінстерському абатстві відбудеться відспівування королеви. Будуть присутні члени королівської родини, британські високопосадовці і глави держав з усього світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем’єр України і перша леді у Лондоні вшанували королеву

Відомо, що на похороні побуває президент США Джо Байден. Натомість не запрошено на церемонію представників Росії, Білорусі, Сирії, Венесуели, Афганістану та М’янми.

Тіло королеви Єлизавети II, яка правила Британією рекордні 70 років, поховають на території Віндзорського замку, у меморіальній каплиці короля Георга VI. Там поховані її батьки король Георг VI та його дружина Єлизавета. А також сестра принцеса Маргарет. Перепоховають там і чоловіка королеви принца Філіпа, герцога Единбурзького.

Королева Великої Британії Єлизавета II померла 8 вересня у віці 96 років.

У середу, 14 вересня, труну з тілом королеви Великої Британії Єлизавети ІІ доставили з Букінгемського палацу у Вестмінстер-хол, щоб жителі країни змогли віддати шану королеві.