Баржі окупантів під вогняним контролем ЗСУ – Гуменюк

Росіяни перекидають резерви на правий берег Дніпра.

Використовують для цього баржі, але ті перебувають під вогневим контролем ЗСУ. Про це повідомила речниця командування “Південь” Наталія Гуменюк “24 каналу”

“За допомогою баржі вони можуть перевести нечисельні групи особового складу, броньовану техніку, яку вони можуть туди завантажити”, каже вона.

Іноді росіяни прикриваються цивільними, щоб по них не били. Військову техніку обставляли її приватними автівками місцевих жителів.

Але баржі й понтонні переправи не здатні повноцінно замінити мости. Вони дозволяють поповнювати резерви невеликими дозами.

“Щоправда, співвідношення живої сили і техніки може бути іншим. Усе ж таки вони по-різному компонують свої резерви”, додала Гуменюк.

Мости ЗСУ повністю не знищують. Їх роблять не придатними для користування.

“Коли вони підтягують туди ресурси й намагаються якимось чином почати їх ремонтувати, ми нагадуємо про те, що там є наш вогневий контроль, який не дозволяє наближатись до мостів і проводити там роботи”, підкреслила речниця.

Росіяни підтягнули резерви, коли Україна анонсувала контрнаступ. Вони були тоді приховані, а зараз уже фронті.

“Там є й кадирівці. Їхні прапори й відблиски камер ми вже спостерігаємо. Ми бачимо їх не в снайперську оптику, а у ТікТок з геолокацією. Уже є певні результати, про які ми обов’язково відзвітуємо”, додала вона.