Сили РФ все ще потужні – Гуменюк про ситуацію на півдні

Ситуація на півдні України залишається досить напруженою.

Сили Росії все ще потужні, але вони вже розхитані та розосереджені. Про це повідомила речниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в коментарі “24 каналу”.

“Сьогодні вночі (17 вересня. Gazeta.ua) знову потерпала Нікопольщина. Це обстріли реактивних систем залпового вогню та важкою артилерією. Постраждалих поки немає, але є руйнування. Є психологічний тиск на людей, які залишаються без світла, газу та води”, сказала Гуменюк.

За її словами, росіяни розробляють напрямки Криворіжжя, Нікопольщини у Дніпропетровській області, які наближені до Запорізької атомної електростанції в захопленому Енергодарі. Там розташовані об’єкти критичної інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадировці на Херсонському напрямку виконують особливу функцію

“Вони намагаються тиснути, аби зупинився рух війська на Херсонщині. Буцім-то лише тоді мирному населенню, що перебуває у тилових регіонах, стане спокійніше”, пояснила Гуменюк.

Окупанти продовжують обстрілювати території вздовж лінії розмежування, зокрема потерпає Березнегуватська громада.

“Все-таки ми намагаємося організувати евакуацію населення, яке готове до цього, має таку можливість і регіони дозволяють. А також продовжуємо працювати у режимі інформаційно тиші, аби найменше постраждало мирне населення, до домівок якого ми й несемо деокупацію”, додала Гуменюк.

Міноборони каратиме за “зливання” таємної інформації, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Збройні сили України за останні два тижні звільнили майже 500 кв. км території в Херсонській області. Українським захисникам вдалося деокупувати низку населених пунктів: Високопілля, Нововознесенське, Білогірку, Сухий Ставок і Миролюбівку. Цю інформацію офіційно підтвердили лише 12 вересня.

На півдні України тривають важкі бої. Ворог почав частіше використовувати авіацію.