Принц Гаррі і Меган Маркл “дотиснули” короля Карла ІІІ: монарх прийняв рішення

Принц Гаррі і його дружина Меган Маркл наполегливо просили короля Великої Британії Карла ІІІ якнайшвидше надати нові титули їхнім дітям Арчі та Лілібет .

Досі Букінгемський палац відмовлявся підтвердити, чи дозволять їм мати королівські титули, повідомляє Daily Mail.

Після смерті королеви Єлизавети II та сходження на трон короля Карла III його онуки Арчі та Лілібет автоматично мають право на титули принца та принцеси. Вони також претендують на титули “Їхніх Королівських Високостей”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королівська родина: чуттєві фото із сімейного архіву Єлизавети ІІ і Карла ІІІ

Гаррі та Меган щодо цього вже зустрічалися із королем Карлом ІІІ. Британські видання пишуть, що король уже ухвалив рішення. Але озвучувати його публічно поки що не буде. Принаймні до 26 вересня, коли закінчиться період королівської жалоби.

“Король зосереджений на періоді трауру, тому навряд чи будуть зроблені будь-які оголошення щодо інших титулів протягом цього періоду. Я впевнений, що в якийсь момент буде обговорення, але не під час королівського трауру”, сказав речник короля.

Відомо, що король погодився видати патентні грамоти, щоб присвоїти титули принца і принцеси його двом онукам. Але вони не зможуть використати титул Їхніх Королівських Високостей. Адже Гаррі та Меган після складання королівських обов’язків 2020 року також були позбавлені цієї почесті. Втім, Сассекські наполягають саме на такому титулі своїх дітей.

14 вересня труну з тілом королеви Великої Британії Єлизавети ІІ доставили з Букінгемського палацу у Вестмінстер-хол, щоб жителі країни змогли віддати шану королеві. Урочисту процесію очолив Король Карл III. Його супроводжували члени королівської сім’ї.

Королева Єлизавета II, яка правила найдовше в історії Великої Британії, пережила чоловіка принца Філіпа на півтора року. Монархиня померла 8 вересня в замку Балморал в оточенні близьких.

Королеву Великої Британії Єлизавету ІІ поховають 19 вересня після церемонії прощання.