“Не робіть цього” – Байден попередив Путіна

У випадку застосування ядерної або хімічної зброї в Україні на Росію чекатимуть серйозні наслідки.

Водночас президент Росії Володимир Путін і його оточення стануть найбільшими вигнанцями у світі. Про це заявив президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден в інтерв’ю CBS.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пережити радіаційну аварію допоможе суворе дотримання трьох правил МОЗ

“Не робіть цього. Не робіть. Не робіть. Це змінить гримасу війни (в Україні. Gazeta.ua) на щось, чого не було з часів Другої світової. Вони (Путін та його режим. Gazeta.ua) стануть найбільшими ізгоями у світі, ніж будь-коли. І залежно від масштабу того, що вони зроблять, буде визначена відповідь “, сказав Байден.

Він не назвав конкретних кроків, які американська сторона застосує у відповідь. Однак запевнив, що “наслідки” для Росії, безумовно, будуть.

14 вересня речниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що США визнають “безпосередньою стороною конфлікту” в Україні, якщо ті вирішать надати Києву ракети більшої дальності.

Держдеп відреагував на це. Заявив, що надають Україні зброю для захисту територіальної цілісності від російської агресії.

США навряд чи найближчим часом поставлятимуть Україні далекобійні ракетні системи ATACMS, незважаючи на успішні контрнаступальні дії української армії. Причиною назвали те, що ситуація на полі бою поки що не змінилася настільки, щоб говорити про різку зміну стратегії підтримки України, пише СNN.