США активізуються – Блінкен зробив заяву про звірства росіян в Ізюмі

Сполучені Штати Америки активніше допомагатимуть Україні. Посадовців США вразила інформація про знущання над цивільними в Ізюмі на Харківщині.

Після оприлюднення фактів масових звірств росіян держсекретар США Ентоні Блінкен зробив заяву у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні та Ізюмі окупанти вбили дві родини. Серед загиблих діти

“Повідомлення про масове поховання 440 чоловіків, жінок і дітей в Ізюмі розбивають серце і повинні активізувати нашу підтримку хоробрим українцям, які прагнуть звільнити свою батьківщину. Ми підтримуємо Україну в пошуку відповідальності за ці злочини”, написав Блінкен.

На місці масового поховання у звільненому Ізюмі виявили понад 450 тіл людей, убитих російськими окупантами. 450 тіл цивільних людей зі слідами насильницької смерті та тортур.

Катування цивільних і масові поховання мирних жителів, про які стало відомо після звільнення Бучі на Київщині та Ізюма Харківської області, свідчать, що росіяни вдаються до звірств на всіх окупованих територіях, вважають в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Вчинені російськими окупаційними військами звірства на території Харківської області, в місті Ізюм, повинні зміцнити колективну підтримку України. Світ повинен рішуче притягнути Росію до відповідальності за вчинені її солдатами звірства, написала посол Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк в Twitter.