Колаборанти в паніці та вже готові служити Україні: що зараз відбувається в Мелітополі

Події в Херсоні, Луганську та Бердянську, де загинули високопоставлені колаборанти, змушують замислитись над своїм майбутнім зрадників у Мелітополі.

Там колаборанти вже панікують, виходять на зв’язок з українськими спецслужбами, хочуть домовитись про скасування, відтермінування або послаблення їхньої відповідальності. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

В замін колаборанти пропонують надавати інформацію спецслужбам та працювати вже на українську державу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Мелітополя розкрив кількість військових баз ворога та місця їхнього розташування

“Сьогодні ми бачимо такі звернення масові до нас і до спецслужб. Видно також тенденцію, коли колаборанти вже чітко розуміють, що Мелітополь буде звільнено. І вони зараз просто вирішили заховатися і дочекатися наступу ЗСУ, щоб потім здатися нашому правосуддю. Вони розуміють, що краще відсидіти якийсь термін в тюрмі, але за законом, ніж бути зачищеними ФСБ. А таку загрозу вони для себе бачать”, розповів Федоров.

За його словами, деякі зрадники намагаються виїхати на території РФ. Хтось хоче перебратися до Криму, але росіяни їх туди не пропускають.

“Були такі, що ще два тижні тому хотіли виїхати. Але на блок-посту в Криму їх не пропустили. Був такий випадок. Повертався цей колаборант назад до Мелітополя. На шляху його заарештували і більше його ніхто не бачив”, говорить Федоров.

16 вересня загинуло відразу кілька колаборантів у тимчасово окупованих Росією регіонах України. Зокрема, у захопленому російськими військами Бердянську Запорізької області вбили заступника голови так званої “адміністрації” з питань ЖКГ Олега Бойка та його дружину Людмилу. Підтвердили також загибель у тимчасово окупованому Луганську так званого “генпрокурора ЛНР” Сергія Горенка та його заступниці Катерини Стегленко.

У тимчасово захопленому росіянами Херсоні 16 вересня також прогриміли потужні вибухи. Спочатку російські ЗМІ повідомляли, що влучання було в будівлю адміністрації в центрі міста. Пізніше з′явилося повідомлення про “приліт” в апеляційний суд. Там збиралися керівники окупаційної адміністрації.

Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру колаборанту, який очолював так звану “народну міліцію” в Балаклії на Харківщині.