Бої на Луганщині: окупанти стягують техніку та війська на Сватівщину

Російські загарбники скупчують техніку та війська у тимчасово окупованому Сватівському районі Луганської області.

Для їхнього розміщення терористи продовжують використовувати заклади освіти. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram 17 вересня.

“У Хомівці на Сватівщині на території місцевого аграрного ліцею розміщено військову техніку, а у корпусах особовий склад противника”, написав Гайдай.

За його інформацією, тих окупантів, які відступили з Харківщини, росіяни вважають дезертирами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти окопалися на Луганщині й готуються до оборони від Сватового до Троїцького Гайдай

“Як-от окупантів із 202-го стрілецького полку 2-го армійського корпусу, які вимушені були під натиском Збройних сил України тікати з Харківщини”, додав Гайдай.

Він нагадав, що окупаційна “влада” планувала провести так званий референдум 11 вересня. Тепер дата псевдоголосування залишається невизначеною.

“Готувалися на 11 вересня, перенесли на листопад. Казали, що готові навіть 31 грудня, але… Заявляють, що із датою не можна визначитися через події на фронті, які “не дають змоги провести референдум повноцінно та безпечно”. Втім, слідом за мобільним інтернетом на території Луганщини відключають і кабельний. Населення так званої ЛНР ізольоване від зовнішнього світу”, додав голова ОВА.

Ватажок так званої ЛНР Леонід Пасічник визнав, що ЗСУ підійшли до кордонів Луганської області. Водночас стверджує, що немає підстав для паніки.

Російські окупанти нещодавно чомусь повернулися до Кремінної на Луганщині й позривали там українські прапори, вивішені партизанами. Росіяни намагаються створити видимість своєї масової присутності, сказав Сергій Гайдай.

Ізюмський напрямок стане ключовим етапом для деокупації Луганщини, повідомляв Гайдай.