Подоляк відповів на слова Путіна про переговори

Якщо російський президент Володимир Путін хоче закінчити війну в Україні, то він міг би одним дзвінком вивести свої війська.

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк таким чином прокоментував слова Путіна про небажання України йти на переговори та прагнення досягти перемоги на полі бою. Про це пише LIGA.net.

Подоляк радить не шукати логіки чи розуміння реальної ситуації у словах російської політичної еліти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін придумав виправдання розгрому росармії і заговорив про зустріч із Зеленським

“На мою думку, російський президент продовжує демонструвати повну та стійку втрату зв’язку з реальністю. Тільки Росія веде окупаційну війну, масово вбиває мирних і порушує будь-які норми міжнародного права”, каже він.

Жодної відмови від переговорів з української сторони немає.

“Тому що ні про що говорити з окупантом. Крім одного. Якщо Путін прагне переговорів, він може закінчити війну одним дзвінком. Достатньо просто наказати російським військам негайно залишити територію України в її міжнародно-визнаних кордонах. Повністю”, вказав радник.

Після цього можна буде сідати за стіл переговорів, обговорювати мир, репарації, юридичну відповідальність воєнних злочинців, повернення викрадених громадян України.

“Але ж ми говоримо про сучасну Росію, з якою можна і потрібно вести дієві переговори лише за допомогою збройних сил на полі бою”, підсумував Подоляк.

Після провалів на війні міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не проти переговорів з Україною.

Президент Володимир Зеленський не гратиме в “ігри” Кремля. Стратегія Росії трошки захопити, взяти паузу, якісь домовленості й потім знову наступати.