Росія вдвічі посилила приховану мобілізацію – ISW

Російська влада вдвічі посилила приховану мобілізацію в країні на тлі продовження контрнаступу Збройних сил України на сході.

Там українські воїни продовжують контрнаступальними операціями збільшувати тиск на позиції росіян і лінії їх тилового забезпечення в східній частині Харківської, північної Луганської та східної Донецької областей. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 15 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка дізналася, що відбувається у військових частинах РФ після розгрому на Харківщині

За даними аналітиків, Кремль, ймовірно, відмовився від своїх зусиль по огородженню окремих суб’єктів Російської Федерації від вербувальних кампаній, які можуть посилити соціальну напруженість.

Також Росія могла виснажити більшу частину сил, спочатку дислокованих на російських базах в колишніх радянських республіках відтоді, як в лютому почала повномасштабне вторгнення в Україну. Це, ймовірно, послабило вплив РФ в цих державах, припустили аналітики.

У Росії все ще не поспішають оголошувати загальну мобілізацію, обмежуючись прихованою та формуванням “добробатів”. Половину з тих, хто згоден взяти участь у війні, об’єднують у третій армійський корпус.

Москва вперше відкрито визнала поразку від початку вторгнення в Україну у лютому 2022 року. Офіційні особи Кремля та пропагандисти активно обговорюють причини поразки РФ у Харківській області, повідомив американський Інститут вивчення війни.

За даними британської розвідки, під Харковом ЗСУ розгромили престижні сили РФ, яких Москва готували до можливої війни з НАТО.