Мешканцям тимчасово окупованих територій слід уникати громадських місць із 17 по 20 вересня – ОК “Південь”

ЗСУ

Повномасштабна війна росії проти України

Вороже військо за добу зменшено на 71 рашиста, 27 одиниць озброєння та техніки

На південнобузькому напрямку по всій лінії зіткнення тривають бої. Пріоритетними залишаються тактика контрбатарейної боротьби, ракетно-артилерійські та авіаудари по позиціях на лінії зіткнення і по тилових районах. Про це йдеться у зведенн ОК “Південь” за підсумками доби 15 вересня.

Повідомляється, що ворог веде повітряну розвідку позицій ЗСУ, обʼєктів інфраструктури, логістичних і транспортних вузлів. І використовує безпілотники для розвідки й ударів. Протягом бойового дня ворог наніс 3 авіаційних удари по позиціях українських військ та 4 ракетних – по мирних населених пунктах.

Повідомили в ОК “Південь” і про прочуханку, якої дали рашистам.

“Нашою авіацією нанесено 9 ударів, а ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 330 вогневих завдань по районах зосередження живої сили, озброєння та техніки, складу боєприпасів в Бериславському районі, по Каховському мосту, по пятьох понтонних переправах біля Дарївки, Садового, Нової Каховки”, – йдеться у зведенні.

“Вороже військо зменшено на 71 рашиста, 27 одиниць озброєння та техніки, серед яких 5 танків, 14 одиниць іншої авто-бронетехніки, реактивна система залпового вогню “Град”, самохідна артилерійсько–мінометна установка “Нона-С”, самохідна артустановка “Гвоздика”, зенітна самохідна установка “Шилка”, 2 гаубиці “Мста-Б”, 2 120-ти мм міномети”, – повідомили військові про втрати ворога.

В ОК “Південь” повідомляють про 13 ворожих військових кораблів, що маневрують біля берегів Криму, укриваючись від шторму та імовірних уражень зброєю Сил оборони. росіяни мають напоготові три надводних та один підводний ракетоносій, на бортах яких 28 “Калібрів”.

Крім того, потерпаючи від поразок, ворог вдається до морально-психологічного тиску на цивільне населення, атакує критичну інфраструктуру.

“Ці ризики варто усвідомлювати і бути до них готовими морально і матеріально – елементарні запаси, резервні джерела”, – наголошують українські військові

“З метою недопущення здійснення так званого воєнного злочину “під чужим прапором”, мешканцям тимчасово окупованих територій треба врахувати, що необхідно утриматись від відвідування громадських місць в період з 17 по 20 вересня. Окупаційними військами готуються диверсії з використанням однострою Збройних Сил України та державного прапору. Ворог намагатиметься дискредитувати наші підрозділи інсценуванням негідних вчинків та провокацій”, – попереджають у ЗСУ.

Українські захисники закликають: “Не дозволяйте ворожим силам вводити вас в оману і занурювати в паніку, будьте пильними і свідомими, дотримуйтеся заходів безпеки і довіряйте силам оборони, які на сторожі вашої безпеки. Пам’ятайте про правило двох стін, на випадок обстрілів, і про неприпустимість поширювати інформацію про дії, переміщення і розташування наших підрозділів, – не допомагайте ворогу”.

Читайте також: кремль напудив через ATACMS, Кривий Ріг у воді та Angry Birds від ЗСУ: як минув 204 день повномасштабної війни

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.