На Донеччині виявили колаборантів, які стали фейковими освітянами

У Донецькій області виявили трьох колаборантів, які обійняли фейкові посади та добровільно пішли на співпрацю з російськими окупантами.

Слідство встановило, що доцент кафедри архітектури Приазовського державного технічного університету став “в.о. ректора”. Також директорка Миронівської школи №1 міста Світлодарськ перейшла на бік ворога та очолила так званий “муніципальний бюджетний загальноосвітній заклад Миронівська школа №10 адміністрації міста Дебальцеве”. Про це йдеться на сайті Офіса генерального прокурора.

Також завідувачка сектору державної реєстрації актів цивільного стану адміністрації виконує обов’язки керуючої справами “адміністрації міста Світлодарська ДНР”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У двох областях викрили агентуру РФ, що стежила за переміщенням ЗСУ

“На псевдопосадах підозрювані активно співпрацюють з окупаційним режимом РФ і, нехтуючи законами України, впроваджують в навчальний процес стандарти освіти держави-агресорки”, йдеться в повідомленні.

Фейковим освітянам оголосили про підозру у колабораційній діяльності.

На деокупованих територіях поліція шукає колаборантів. Але більшість з них утекли, каже міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. Розшуком колаборантів займається поліція разом з СБУ.