Дехто у полоні в кращих умовах, ніж удома – заступниця міністра юстиції розповіла про ув’язнених росіян

Не всі російські військові мають удома такі умови, як у полоні в Україні

Виконання норм міжнародного гуманітарного права допоможе державі одержувати допомогу та військово-політичну підтримку, каже заступниця міністра юстиції Олена Висоцька, передає “Дзеркало тижня”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Окупанти кидали техніку, добивали своїх поранених” десантники розповіли, як звільняли Ізюм

“Це наша принципова позиція, і Україна потім стане прикладом для всього світу, чому варто передати роботу з військовополоненими цивільному міністерству. Бо ми насамперед професіонали та юристи. І, поки точаться бойові дії, ми готуємося до юридичних воєн”, сказала вона.

Прийде час, коли світ оцінюватиме ставлення до російських полонених в Україні.

“Емоції наших людей ми розуміємо й поділяємо, але маємо виконати свою роботу. І наші аргументи “а подивіться на них!” просто в міжнародних судах не спрацюють. Емоції спрацьовують тільки зараз і в соціальних мережах. Буде розглядатися конкретна справа, конкретні умови утримання конкретного полоненого, і всі аргументи про теракт в Оленівці, про катування, про все, що Росія коїть із нашими героями, не будуть юридичними аргументами”, пояснила Висоцька.

Росія програє. Програє не тільки цю війну, але й історію.

Єдиний зараз вихід для російських солдат здаватися в полон українським силам. Тільки це гарантує збереження життя для них, розповів президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення.

Тільки в полоні їх не будуть використовувати, як гарматне м’ясо в очевидно програшній для Росії війни.