Як у Полтаві пройшов благодійний велопробіг “Разом до перемоги” – включення (Відео)

Велосипед

Повномасштабна війна росії проти України

Велосипедисти проїхали колоною 10 кілометрів центром Полтави у супроводі патрульної поліції

У Полтаві відбувся велопробіг “Разом до перемоги”, присвячений Дню рятувальника. Всі учасники зробили внесок до благодійної організації. Крім велозаїзду на площі розгорнули виставку спеціальної техніки та фотовиставку полтавських рятувальників. Що ще організували полтавці до Дня рятувальника, дізнавалася журналістка “5 канала” Анна Морозова.

Так, захід відбувся в будній день, в робочий час, в благодійному велопробігу сьогодні взяли участь 136 людей. Усі вони перед стартом обов’язково зробили мінімальний внесок на рахунок Благодійної організації “Полтавський батальйон небайдужих”.

Велосипедисти проїхали колоною 10 кілометрів центром Полтави у супроводі патрульної поліції. Ніхто нікого не обганяв, не змагався, бо не це мета. Мета – згуртуватися і зібрати гроші для наших захисників і захисниць. 

“Хочемо підтримати рятувальників, і наших солдатів ЗСУ. Тому що ми віримо у перемогу, ми прагнемо до перемоги, і тому ми сьогодні тут. З яким настроєм можна їхати до перемоги? З бойовим, з оптимістичним, і лише з вірою у серці до перемоги, і вірою, і ЗСУ”, – сказала учасниця велопробігу Олена.

Співорганізаторка велопробігу, волонтерка Юлія Городчаніна: “Наразі закриваємо потребу в обігрівачах і буржуйках тому, що ми бачимо, що погіршилася погода, і саме на цей запит збирали необхідні кошти. Попередньо це 126 бригада – це південний напрямок, а це там, де служать і полтавські й кременчуцькі хлопці”.

Колона подолала дистанцію в 10 кілометрів за пів години, і на фініші їх зустрічали з оплесками, підбадьоруючими вигуками та із жовто-блакитними вогнями. Окрім того люди могли зробити благодійний внесок, придбавши канцелярську продукцію із псом Патроном.

Волонтери підрахували суму благодійного внеску, і вона склала більше 73 тисяч гривень. Також на центральній площі Полтави управління ДСНС розгорнуло фотовиставку зі світлинами наших рятувальників, які окрім того, що бережуть нашу безпеку на Полтавщині, часто задіяні в ліквідації наслідків ракетних обстрілів: розбирають завали, витягують людей. Наші обласні підрозділи в основному таким чином допомагають на Харківщині. На фотографіях зокрема й моменти розбору завалів торговельного центру “Амстор”. Тож ось так сьогодні волонтери і рятувальники об’єдналися заради загальної мети – вкотре підтримати наших захисників.

Читайте також: “Ультрамарафон вдячності”: рятувальник вирушив у 800-кілометровий пробіг до Варшави – сюжет 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.