Ворог кидає резерви з Харківщини на Запоріжжя: останні новини з фронту

Росіяни продовжують зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області, а також утриманні тимчасово захоплених територій і зриві активних дій українських військ на окремих напрямках.

Щоб укріпити першу лінію оборони у Донецькій та Запорізькій областях, ворог переміщує резерви зі складу підрозділів 3-го армійського корпусу, а також залишки підрозділів, які були виведені з Харківського напрямку, повідомили вранці 15 вересня у Генеральному штабі Збройних сил України.

“Водночас, через порушення Силами оборони логістичного забезпечення окупантів, підрозділи збройних сил Російської Федерації, які виконують завдання уздовж лінії зіткнення, мають проблеми з нестачею окремих видів боєприпасів для реактивних систем залпового вогню та артилерії”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині знищені реактивні системи ворога Генштаб

Ворог обстрілює наші позиції вздовж лінії зіткнення, намагається вживати заходів щодо перегрупування військ на окремих напрямках, веде повітряну розвідку. Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Через великі втрати під час бойових дій значно знизився рівень морально-психологічного стану в підрозділах, сформованих на тимчасово окупованих територіях. З метою покращення стану бойової готовності 2-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу командування бригади видало розпорядження не виплачувати грошове забезпечення військовослужбовцям, які тимчасово відсутні, зокрема, перебувають на лікуванні. Відновлення виплат відбувається лише після надання виправдальних документів та з особистого дозволу командира.