ЗСУ нищать ворога на півдні: на брухт відправили бомбардувальник і понад 30 одиниць техніки рф

Війна

Контрнаступ ЗСУ: українські військові дають по зубах окупантам

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали 285 вогневих завдань

На півдні українські військові знищили ворожий бомбардувальник Су-24М, 31 одиницю російської техніки та 33 загарбники. Про це повідомляє Оперативне командування “Південь”.

Ворог веденням штурмових дій в напрямку з Архангельського на Іванівку намагався поліпшити своє становище. Успіху не мав, втративши одну БМД-2 і значний відсоток живої сили, відступив.

ОК “Південь” повідомляє, що українська авіація за минулу добу завдала 13 ударів по противнику, в районі Чкалового знищено надзвуковий ворожий бомбардувальник Су-24М.

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали 285 вогневих завдань. У тому числі по трьох районах зосередження живої сили, озброєння і техніки в Голій Пристані, Дудчанах і Криничанці, по складах боєприпасів в тих же Дудчанах і Садовому, по пункту управління безпілотниками в Комишанах.

Під щільним вогневим контролем перебували Каховський міст і переправа в Дар’ївці. Окупанти не мали жодної можливості ними користуватися.

Підтверджені втрати ворога складають: 33 військових та 31 одиницю техніки. Ворог втратив 11 танків, 5 гаубиць “Мста-Б”, самохідну артустановку “Гвоздика”, 13 одиниць автобронетехніки, 2 склади з боєприпасами в Миколаївському і Херсонському районах.

Читайте також: Спочатку план був іншим: у NYT з’ясували, як Україна готувала контрнаступ

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.