Переселенцям призначили додаткові шість тисяч гривень

Жителі тимчасово захоплених територій і зон активних бойових дій отримають додаткові виплати від міжнародного агентства з питань технічного співробітництва та розвитку (ACTED).

 Щоб надійшли гроші, потрібно подати заявку через платформу “єДопомога”, каже міністр соціальної політики Оксана Жолнович, 43 роки. Підтримкою додатково до державних програм охоплять 10 тисяч людей із найбільш вразливих груп з тимчасово окупованих територій і зон бойових дій. Розмір допомоги становитиме 2220 гривень на особу на місяць. Але виплатять одразу за три місяці 6660 гривень. Першими кошти отримають люди з Харківської, Донецької, Херсонської, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

Компанія ACTED працює в Україні з 2015 року. Реагувала на надзвичайні й довгострокові потреби вразливих груп населення, які проживають уздовж лінії зіткнення на Донбасі. За останні два роки розширила свою діяльність на території Харкова, Херсона й регіону Азовського моря. З початком повномасштабного російського вторгнення компанія підтримує постраждалих у “гарячих точках” та переміщених, евакуйованих осіб по всій Україні. Допомагає також біженцям у сусідніх країнах Центральної Європи.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”