Труну з тілом Єлизавети II виставили у Вестмінстерському палаці для прощання

У середу, 14 вересня, труну з тілом королеви Великої Британії Єлизавети ІІ доставили з Букінгемського палацу у Вестмінстер-хол, щоб жителі країни змогли віддати шану королеві.

Урочисту процесію очолив Король Карл III. Його супроводжували члени королівської сім’ї. Про це повідомляє The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф розповіла, про що говорила з Єлизаветою ІІ під час її останньої зйомки

Труну везли під звуки похоронних маршів Бетховена та Мендельсона на гарматному лафеті, запряженому шісткою коней у супроводі гвардійців та військового оркестру.

Після закінчення літургії, яку служать духовний глава Церкви Англії, архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі та настоятель Вестмінстерського абатства Девід Хойл, у Вестмінстерський палац почнуть пускати публіку.

На богослужінні були присутні Його Величність Карл III, дочка та два інших сини Її Величності – принцеса Анна, принци Ендрю та Едвард. У холі також є спадкоємець престолу принц Уельський Вільям, його брат принц Гаррі та інші члени монаршої родини, а також глава уряду Ліз Трасс.

У мешканців та гостей королівства буде чотири з половиною дні, щоб попрощатися з покійною королевою. Вестмінстерський хол – найбільш місткий і старовинний зал парламенту – буде відкритий з 17:00 (19:00 за київським часом) 14 вересня до 06:30 (08:30 за київським часом) 19 вересня – дня державного похорону монарха.

Королева Єлизавета II, яка правила найдовше в історії Великої Британії, пережила чоловіка принца Філіпа на півтора року. Монархиня померла 8 вересня в замку Балморал в оточенні близьких.

Королеву Великої Британії Єлизавету ІІ поховають 19 вересня після церемонії прощання.