Німеччина передала Україні ще чотири зенітних САУ Gepard та 65 рефрижераторів

Зенітна самохідна установка Gepard. Фото: Hans-Hermann Bühling

Повномасштабна війна росії проти України

Натепер військова допомога від Німеччини склала $1,2 млрд

Німеччина передала Україні ще чотири зенітні самохідні артилерійські установки Gepard. Тепер в українського війська їх 24 одиниці. Ще шість установок наразі готуються відправити Києву.

Про це стало зрозуміло з даних уряду ФРН, опублікованих у вівторок, 13 вересня.

Берлін також передав Києву 65 рефрижераторів для медичних потреб. Ще два таких були передані раніше.

“Ґепарди” вражають цілі на відстані від 100 м до 4 км. Швидкість стрільби 35-мм гармат сягає 1 тис. снарядів за хвилину. Установки прикривають важливі об’єкти інфраструктури від атак гвинтокрилів та літаків на малих і надмалих висотах.

Натепер військова допомога від Німеччини склала $1,2 млрд. Після блискавичного контрнаступу ЗСУ німецькі політики закликали уряд збільшити збройну підтримку України. Зокрема, врешті-решт передати танки Leopard 2 та БМП Marder.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

У свою чергу міністерка оборони країни Крістін Ламбрехт запевняє, що Німеччина і надалі надаватиме Україні військову допомогу, особливо у зимовий період. Проте вказують, що жодна держава поки що не надала Києву бойові машини піхоти чи танки західного виробництва – а Берлін не хоче діяти сам.

Раніше у Welt повідомили, що канцлер Олаф Шольц відмовив українському прем’єру Денису Шмигалю у постачанні додаткового важкого озброєння.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.