Розбиті будинки та великі вирви – показали наслідки російських обстрілів Запорізької області

Росіяни продовжують нещадно обстрілювати мирні міста і села Запорізької області.

Так, за минулі дві доби поліція зареєструвала 67 повідомлень про зруйновану інфраструктуру. Про це йдеться у повідомленні поліції Запорізької області.

Зокрема, під ворожий вогонь потрапили Запоріжжя, а також Пологівський та Василівський райони. Є інформація про загиблих і поранених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МАГАТЕ розповіли про ситуацію на Запорізькій АЕС

“Впродовж останніх двох днів поліцейські задокументували наслідки збройної агресії у Запоріжжі, Степногірську, Оріхові, Гуляйполі. А також у селах Омельник, Успенівка та Новоселівка Пологівсього району. Під час ракетного обстрілу по обласному центру російські злочинці пошкодили територію двох об’єктів інфраструктури”, йдеться у повідомленні.

Найбільше в Запорізькій області постраждали житлові будинки мешканців Оріхова та Гуляйполя. Пошкоджено також домівки декількох сіл у Пологівському районі.

“На василівському напрямку російської агресії зазнали жителі селища Степногірськ. Осколками розірваних снарядів пошкоджено до десяти будинків та території фермерського господарства”, повідомляють у поліції.

Під час обстрілів російські загарбники травмували кількох цивільних. В результаті отриманих поранень одна людина загинула.

На півдні України противник продовжує зосереджувати зусилля на спробах утримання тимчасово захоплених територій та зриву активних дій українських військ на окремих напрямках.

У ніч на 12 вересня, близько 00:40, ворог завдав ракетного удару по Запоріжжю. Попередньо, окупанти випустили по обласному центру чотири ракети С-300.

З початку повномасштабної війни Запорізька область стримує ворожі сили й не дає просунутися їм углиб країни. Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон захопили майже на 60%.