Хитрі вбивці – з’явилось унікальне відео полювання косаток на тюленя

Компанія BBC створила новий шестисерійний фільм “Замерзла планета II” (Frozen Planet II).

До стрічки Девіда Аттенборо потрапили унікальні кадри полювання косаток на тюленя, повідомляє компанія.

“Фільм досліджує дику природу в найхолодніших регіонах світу: Арктиці й Антарктиці. А також у високих горах, замерзлих пустелях, засніжених лісах і крижаних океанах. Від білих ведмедів до пінгвінів, від снігових мавп до сибірських тигрів, кожен вид повинен подолати унікальний набір випробувань, щоб витримати екстремальне середовище”, йдеться в анотації до фільму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюленята здатні змінювати тон голосу

Косаток називають чи не найнебезпечнішими хижаками та природженими вбивцями. У фільмі Frozen Planet II видно, як вони втілюють підступний план полювання на тюленя.

Тюлень намагався врятуватися, вибравшись на велику крижину. Але косатки стрімко пірнули під крижину й хвиля розколола її на безліч дрібних шматочків.

На одному з них тюлень втримався. Але косатки повторили свій маневр і тварина впала у воду, ставши здобиччю.

Полярники з української антарктичної станції “Академік Вернадський” записали звуки тюленів Ведделла. Загалом було відомо про близько 30 типів звуків у репертуарі цих тварин, але нещодавно дослідники виявили ще дев’ять в ультразвуковому спектрі, повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

Завдяки українським науковцям міжнародний реєстр горбатих китів в одному з районів Південного океану збільшився майже у 15 разів.