Їхні кати отримують більше: депутати ініціюють спецпенсії для борців за незалежність України у XX столітті

В'ятрович

Досі типовою є ситуація, коли борці за незалежність, які пережили роки комуністичних таборів, живуть у бідності

Народні депутати ініціюють встановлення пенсій за особливі заслуги для борців на незалежність України – про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат з фракції “Європейська Солідарність” Володимир В’ятрович.

“Люди, завдяки яким постала незалежна українська держава, мають отримати від цієї держави гідні пенсії”, – наголошує В’ятрович.

“У 2015 році ухвалено Закон “Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті”. Але питання належних соціальних гарантій для тих, хто заплатив за нашу свободу роками ув’язнення, так і не було вирішено”, – констатує депутат.

Він зауважує – досі типовою є ситуація, коли борці за незалежність, які пережили роки комуністичних таборів, живуть у бідності. “Їхні пенсії значно нижчі за пенсії їхніх катів – колишніх суддів, прокурорів, працівників КДБ, МВС тощо, є значно вищими. Час нарешті покласти край цій несправедливості”, – пише Володимир В’ятрович.

“Сьогодні ми разом з 38 колегами з різних фракцій зареєстрували законопроєкт №8032 “Про внесення змін до Закону України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною” (щодо борців за незалежність України у XX столітті)”. Цей документ передбачає встановлення пенсій за особливі заслуги реабілітованим борцям за незалежність України у ХХ столітті, які в часи СРСР були позбавлені волі”, – зазначає народний депутат.

“Я сподіваюся, і комітет соціальної політики, і парламент в цілому без зволікань підтримають цей законопроєкт”, – резюмує Володимир В’ятрович.

Читайте також: Триває завершальна фаза 100-річної російсько-української війни, яка може стати останньою – В’ятрович 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.