За прикладом Великої Британії: ще одна країна навчатиме ЗСУ на своїй території

Військовослужбовці Збройних сил України проходитимуть вишкіл на території Данії. Навчання відбуватимуться за прикладом Великої Британії.

Україна прийняла пропозицію Данії щодо навчання українських військовослужбовців на данській землі, заявив міністр оборони Мортен Бедсков під час візиту до Києва, повідомляє Digi24.

“Навчання проходитиме у Данії. Країна має багаторічний досвід підготовки української оборони. Я не можу надати більше подробиць, але навчання української армії в Данії буде. І є інші європейські країни, які також розпочали навчання”, зазначив він.

Наразі Копенгаген направив 130 інструкторів для навчання українських солдатів до Великої Британії, яка взяла на себе лідерство у підготовці бійців з України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Норвегія заявила про передачу Україні потужних ракет

У червні Лондон пообіцяв протягом чотирьох місяців навчити 10 тис. українських військових на кількох своїх базах.

Водночас, від міністра оборони Данії тоді стало відомо, що він запропонував Україні проводити навчання і на данській землі. Бедсков не виключив, що військові можуть прибути до Данії до кінця року.

До російського вторгнення Данія мала досвід підготовки оборони в Україні з 2015 року.

На початку вересня британські інструктори збройних сил Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії провели навчання для військовослужбовців ЗСУ у межах міжнародної програми. Українські військові відточують навички володіння системами озброєння та методами переслідування та знищення танків з відстані в урбанізованій місцевості.